• Klik om te zoeken
 • Menu

  De Pindakaaswinkel

  Gepubliceerd op: 02-04-2019

  Pindabazen! Dit is de winkel waar jullie willen zijn voor pindakaas.

  De Pindakaaswinkel

  Pindakaasliefhebbers opgelet. Wisten jullie al dat er een winkel is waar pindakaas op een voetstuk wordt gezet? Een winkel met eindeloos veel pindakaas, in de meest creatieve smaakcombinaties. Wat een feest! Ja, wij zijn ook pindakaasliefhebbers en werden helemaal blij van deze winkel.

  De winkel is te vinden op de Czaar Peterstraat 169 in Amsterdam-Oost. Een idee van drie jonge jongens: Michiel, Bas en Chiel, die van mening zijn dat pindakaas grootse aandacht verdient. En terecht. De pindakaas is volgens deze drie mannen zo zoutarm mogelijk, vrij van palmolie (er wordt alleen gebruikgemaakt van kokosolie) en zo min mogelijk voorzien van extra toegevoegde suikers. En natuurlijk gemaakt met liefde, dus elke pot is uniek.

  Wij komen diverse smaken tegen in de winkel, denk daarbij aan: kokos & zeezout, stroopwafelkaneel, knoflook & gebakken ui, witte chocolade, koffie & zeezout en dadel-kaneel. In het superschattige winkeltje kun je alle smaken proeven door een houten spateltje in de pindakaas te dippen (no double dipping!). De pindakaaspotten staan uitgestald op het keukenblad waar voorheen de pindakaas werd gemaakt. Het winkelmeisje vertelde ons dat de pindakaas voorheen in het winkeltje zelf werd bereid, maar dat dat door de hoeveelheid te produceren pindakaas niet meer mogelijk was. Het productieproces is daarom verplaatst naar een locatie elders in Amsterdam.

  Twijfel je – net als wij – na de proeverij nog steeds over welke smaak je het lekkerst vindt? Dan kun je ook de proeverij-box kopen! Een doos met tien minipindakaaspotten kost € 17,95 en een doosje met 5 mini’s kost € 9,95. Ook leuk trouwens om cadeau te geven!

  Je treft in de winkel overigens ook geinige pindakaas-accessoires aan. Tassen, truien, sokken, rompertjes en lepels met – natuurlijk – een pindakaasthema. Denk aan een tas met de tekst “In geval van noot” voor € 4,95 en een trui met de tekst “Pindabaas” voor € 28,95. Is dit allemaal nog steeds niet genoeg voor jou als echte pindabaas? Dan is er ook nog een boek te koop vol met pindakaasrecepten om je uit te leven voor € 14,95.

  Praktische info:

  Zit de Pindakaaswinkel niet bij jou in de buurt? Niet getreurd, ook online kun je de pindakaaspotten en accessoires bestellen op www.depindakaaswinkel.nl.

  De winkel is geopend op woensdag t/m vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Check altijd de website even voor actuele openingstijden.  

  Deel dit artikel