• Klik om te zoeken
 • Menu

  De Amsterdamse Sakura

  Gepubliceerd op: 31-03-2019

  Ga jij ook picknicken op deze prachtige plek in het Amsterdamse Bos?!

  We kennen allemaal wel de sprookjesachtige Japanse kersenbloesemperiode, Sakura. Al is het maar van de jaloersmakende foto’s die we elk jaar weer op social media te zien krijgen. Maar wisten jullie dat wij onze eigen Amsterdamse Sakura hebben? En de bloeiperiode is nu aangebroken!

  De Japanse kersenbomen zijn te vinden in het Amsterdamse Bos, maar liefst 400 in totaal. In het jaar 2000 zijn deze kersenbomen geschonken door de Japan Women’s club (JWC). Het is natuurlijk niet aan de bomen af te zien, maar het schijnt dat de bomen vrouwennamen hebben, 200 Japanse en 200 Nederlandse vrouwennamen. 

  In het voorjaar is het tussen de Japanse kersenbomen goed toeven. De kersenbloesemtuin heeft – afhankelijk van het weer – een bloeiperiode van ongeveer twee weken. In de periode van eind maart tot halverwege april is de kersenbloesemtuin meestal op zijn mooist.

  De Japanners vieren met de Sakura de komst van de lente: Hanami Matsuri. Dat staat voor een nieuw begin, maar tegelijkertijd is het een verwijzing naar de vergankelijkheid van het leven. In Japan is het een traditie om in deze periode met familie en vrienden onder de bloeiende kersenbomen te picknicken. Dat is dus een goede traditie om over te nemen als je het ons vraagt. En dat gebeurt ook! Steeds meer mensen lijken het kersenbloesempark gevonden te hebben voor een gezellige picknick. 

  Je bereikt het park via de bamboebrug. Helaas is deze circa 175 meter lange brug – na een aantal noodreparaties – nu echt aan vervanging toe. Na de bloesemperiode van dit jaar zal de brug worden vervangen door een duurzamer ontwerp. Tot die tijd moeten we het dus nog even doen met deze:

           

  In het kersenbloesempark tref je ook een monument aan ter nagedachtenis van de slachtoffers en getroffenen van de aardbeving en tsunami op 11 maart 2011 in Japan.

  Praktische info:

  Het kersenbloesempark is te vinden in het Amsterdamse Bos. Adres: Burgemeester A. Colijnweg 68 (1182 AL) Amstelveen.

  Parkeren is gratis.

  Als je geen wandeling van 10 minuten wilt maken, volg dan niet de borden die leiden naar een aangewezen parkeerplaats voor het kersenbloesempark, maar parkeer bij de Doorweg in Amstelveen. Met de fiets kun je nog een stuk dichterbij de bamboebrug komen.

  (Google Maps-invoer: Kersenbloesempark)

   

  Deel dit artikel