• Klik om te zoeken
 • Menu

  Koningsdag

  Gepubliceerd op: 26-04-2019

  Feesten als beesten of liever de rust opzoeken? Tips voor beide opties vind je hier!

  Koningsdag

  Het is bijna Koningsdag! Hebben jullie al gezellige plannen gemaakt met vrienden en/of familie? Ga jij lekker los op een van de vele festivals in Amsterdam? Mocht je nog inspiratie nodig hebben, klik dan snel hier om de blog over de Amsterdamse festivals tijdens Koningsdag te lezen.

  Er is ongelooflijk veel te doen in Amsterdam, zelfs alleen het rondlopen in Amsterdam in de Oranje-sferen is al een feest op zich! Hieronder twee leuke tips voor in het Centrum/Zuid en Noord.

  A’dam-Centrum/Zuid

  Overal in de stad is wel wat te beleven en vrijmarkten zijn op er op veel plekken in de stad (van 6.00 tot 20.00 uur). Ga je lekker rondstruinen in Amsterdam Centrum en Amsterdam-Zuid, dan zijn de vrijmarkten op de Apollolaan/Beethovenstraat en het Vondelpark/Van Eeghenstraat het leukst om te bezoeken. Ga extra vroeg als je nog gave vintage items wilt scoren. De vrijmarkten starten al vanaf 6.00 uur…

  Als je in het centrum bent, loop dan zeker even langs de Hoxton in Amsterdam (Herengracht 255). Hier wordt op Koningsdag de Ketel One Vodka Pop-up Bar geopend, waar je van 10.00 tot 17.00 uur bloody mary’s kunt drinken. Goede remedie om de kater van Koningsnacht mee te verhelpen! En je bent ook nog eens lekker duurzaam bezig, want je krijgt er een navulfles bij van gerecycled materiaal (op=op). Leuke actie om een steentje bij te dragen aan de afvalvermindering in Amsterdam.

  A’dam-Noord  

  Wil je liever de drukte een beetje ontvluchten, reis dan af naar het NDSM-werf voor NSDM-Vrijhaven, waar veel activiteiten worden georganiseerd om je te vermaken. Hier kun je genieten van verschillende soorten livemuziek en uiteraard zijn er diverse food trucks aanwezig. Bovendien worden er allerlei kermisattracties, spelletjes en workshops georganiseerd, zodat je je op geen enkel moment hoeft te vervelen.

  Klik hier voor het volledige programma! 

   

  Deel dit artikel