• Klik om te zoeken
 • Menu

  Nieuwe restaurants

  Gepubliceerd op: 19-04-2019

  Check deze nieuwe restaurants: Zoldering, Bam Boa, Silom Thai Brasserie en Diptych!

  Nieuwe restaurants!

  Niets is zo veranderlijk als de Amsterdamse hotspot scene. De restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond en weinig lijkt blijvend te zijn. Ook nu weer zijn er weer ongelooflijk veel nieuwe restaurants geopend in Amsterdam. Wij kwamen de volgende restaurants tegen die wij interessant vonden. En dat delen we uiteraard graag met jullie!  

  Onlangs geopend in Amsterdam:

  1. Restaurant Zoldering

  Bar Moustache is helaas weg, maar we krijgen er een veelbelovend restaurant voor terug: Zoldering. Ze omschrijven het restaurant zelf als een warme buurtbistro met veel goede wijnen. Goed om te weten dus dat er bijzondere aandacht wordt besteed aan goede wijnen. Geen pretenties, geen zoveel-gangen menu’s, maar gewoon lekker eten/drinken waar je zin in hebt. Benieuwd naar de kaart? Klik dan hier.

  Zoldering is geopend van dinsdag t/m zaterdag, vanaf 16.00 uur voor de borrel en vanaf 18.00 uur voor het diner.

  Adres: Utrechtsestraat 141.

  Website: www.zoldering.nl

  1. Bam boa

  Na 35 jaar heeft restaurant Girassol zijn deuren gesloten en plaatsgemaakt voor een nieuw concept: Bam Boa. Diego & Carlo Ferreira Teixeira hebben – samen met Kae Sutherland – het stokje overgenomen. Met uitzicht over de Amstel was het al een favoriete plek om in de zon te zitten en het lijkt erop dat dat zo blijft! Het interieur heeft een beach vibe en doet denken aan beachclub Tulum in Noordwijk. Bam Boa is een all-day hotspot, waar ze je willen verrassen. Het menu staat daarom ook niet op de website.

  Adres: Weesperzijde 135.

  Website: www.bam-boa.nl

  1. Silom Thai Brasserie

  De eigenaren van Bird op de Zeedijk (dé Thai waar je – vooral vroegȃh – naartoe ging voor lekker Thais eten) hebben een nieuw restaurant geopend: Silom Thai Brasserie. Hier worden zowel de traditionele Thaise als vooruitstrevende nieuwe gerechten geserveerd. Het interieur is – in tegenstelling tot Bird – erg modern, warm en sfeervol.

  Silom Thai Brasserie is de hele week geopend van 14.00 tot 23.00 uur. Benieuwd naar de kaart en de prijzen? Klik dan hier.

  Adres: Voetboogstraat 13-17.

  Website: www.silomthaibrasserie.nl

  1. Diptych

  Diptych is het eerste omakase-restaurant van Amsterdam. Omakase is een manier van dineren, waarbij de chef de gerechten kiest voor het diner en beslist in welke volgorde deze gerechten worden geserveerd. De oprichter van dit concept is een kunstenares Ola Lanko (wellicht ken je haar van de experimentele ijssalon Ludo & Hedo). Diptych heeft voor de lunch of het diner slechts ruimte voor acht personen, waarbij je aan de bar zit recht tegenover de chef. Om goed van de experience te kunnen genieten vragen ze om zeker 2,5 uur in te plannen.

  Diptych is vrijdag t/m zondag geopend, van 12.30 - 16.30 uur voor de lunch en van 18.00 - 22.30 uur voor het diner. Het menu wisselt vaak en daarmee ook de prijzen, maar je moet rekening houden met het volgende: 7-gangen lunch tussen de € 42-65 en een 11-gangen diner tussen de € 62-85.

  Adres: Potgieterstraat 47.

  Website: www.diptych.xyz

   

  Deel dit artikel