• Klik om te zoeken
 • Menu

  NENI Amsterdam

  Gepubliceerd op: 22-04-2019

  Een avondje bij NENI Amsterdam! Benieuwd naar de review en de rekening?

  NENI Amsterdam

  NENI is gevestigd in de oude Citroëngarage aan het Stadionplein. Na een grondige renovatie van het pand vind je hier tegenwoordig meerdere hotspots onder één dak (NENI Deli en The Lemonbar zitten hier namelijk ook). Voor de familie Molcho uit Tel Aviv is dit alweer het tiende restaurant en zal het vast niet de laatste zijn. We vinden NENI - naast Tel Aviv - onder andere in Hamburg, München, Zurich en Parijs. De naam NENI is een acroniem dat staat voor de vier zonen van de familie Molcho, die ook in het familiebedrijf zitten.

  NENI heeft een warme uitstraling met een strakke inrichting. Je merkt dat er aandacht is besteed aan het interieur. Het diner nuttig je tussen grote vijgenbomen en planten, wat het een relaxte en informele sfeer geeft. Bovendien kun je alles volgen door de grote open keuken die een prominente plek in het restaurant heeft.

  De gelegenheid

  Diner voor twee op een zondagavond.

  De verwachting

  De verwachting was goed eten in een prettige omgeving. Het restaurant is nog niet zo lang geleden geopend en we hadden al veel goede verhalen gehoord. Daardoor waren we erg nieuwsgierig geworden en bedachten we zondagmiddag spontaan om te reserveren, en er was plek!

  Onze ervaring

  Als je in de avond langs fietst is het handig om te weten dat NENI Amsterdam niet zichtbaar is van de buitenkant, want het zit op de eerste etage. NENI Deli zit namelijk op de begane grond en is alleen overdag geopend. Daardoor zou je kunnen denken dat er niemand in het restaurant zit. Gewoon negeren en naar binnen lopen.

  Eenmaal binnengekomen zag het er erg gezellig en sfeervol uit. Wij kozen voor de Balagan Menu, waarbij wij werden verrast door de chef. Balagan betekent sympathieke chaos. Een culinaire reis door NENI’s keuken. Als entree kregen we brood met dip (labneh, met tahin en olijven). Daarna kregen we popcorn falafel (het smaakte echt naar popcorn), hummus en geroosterde bloemkool. De hoofdgerechten waren zeebaars met Marokkaanse pittige (warme) tomatensalsa en een foccacia pizza met onder meer tomaat, aubergine en ei. Erg smakelijk allemaal! De desserts zaten uiteraard ook bij het menu en stelden niet teleur: NENI cheese cake en XXX Chocolate.

  De beloftes worden hier meer dan waargemaakt wat ons betreft. Simpel, maar goed eten in een sfeervolle omgeving.

      

  De rekening

  Benieuwd naar de rekening? Klik dan hier.

  Aanrader?

  NENI Amsterdam is wat ons betreft zeker een aanrader. Goed eten voor een betaalbare prijs. Wij komen snel terug.

  Deel dit artikel