• Klik om te zoeken
 • Menu

  Yerba

  Gepubliceerd op: 12-04-2019

  Plantaardig uit eten, maar wel met vlees of vis bijgerechten? Deze mag op je lijstje!

  Yerba

  Yerba is een begin 2018 geopend restaurant dat plantaardig eten als basis neemt, maar voor de liefhebber ook vlees of vis aan de gerechten kan toevoegen. Yerba zit in de Ruysdaelstraat, vlakbij café Wildschut en naast restaurant Le Garage. Het interieur is minimalistisch en heeft een gezellige/warme uitstraling.

  De gelegenheid

  Diner voor twee op een zaterdagavond.

  De verwachting

  De verwachting was dat de plantaardige gerechten zodanig zouden worden bereid, dat je geen vlees of vis zou missen. Haute cuisine met plantaardige gerechten dus.

  Onze ervaring

  Het diner was erg geslaagd! We kozen er bewust voor geen vlees of vis aan de gerechten toe te voegen om te kunnen beoordelen of de plantaardige gerechten inderdaad als volwaardige gerechten gegeten konden worden, zonder het gevoel te hebben dat je iets mist. Dat was inderdaad het geval. Overigens staan er bij de meeste gerechten wel suggesties genoemd voor een aanvulling met vlees of vis. Hier hoef je niet zelf over na te denken.

  We hebben uiteraard foto’s gemaakt, zodat jullie kunnen zien hoe de gerechten worden opgediend. Zoals jullie hieronder zien, maken ze er echt werk van. Ziet er goed uit, toch? De bediening is bovendien uiterst vriendelijk en behulpzaam.

     

  Het leuke is dat ze ingrediënten gebruiken waar de gemiddelde persoon niet zo snel zelf mee kookt. Zo zie je op kaart ingrediënten als gefermenteerde eryngii (koningsoesterzwam), ingelegde shimeji (beukenzwam), aardpeer en ajo blanco (koude soep van amandelen en knoflook uit Andalusië). Alle (hoofd)ingrediënten die worden gebruikt staan genoemd het menu. Het favoriete gerecht van de avond was de rode crapaudine biet, met harissa bospeen, roos, sumac, roze peperkorrels en cbd thee hennep risotto. Heerlijk.

  De rekening

  We kozen voor het 3-gangen menu en namen één fles witte wijn bij het eten. Benieuwd naar onze rekening? Klik dan hier.

  Aanrader?

  Zet dit restaurant zeker op je lijstje! Ideaal als je een avondje plantaardig wilt eten, maar wel lekker uit eten wilt gaan in een leuk restaurant. Ook een uitermate geschikte locatie als je zelf wel vis of vlees wilt eten, maar je gezelschap daar niet op zit te wachten. Wij komen snel weer terug.

  Deel dit artikel