• Klik om te zoeken
 • Menu

  Shiraz Jardin des Vins

  Gepubliceerd op: 31-03-2019

  In deze knusse wijnbar en wijnboutique wil je de hele avond blijven!

  Shiraz

  Shiraz is een eind 2017 geopende wijnbar aan de Lijnbaangracht 267hs. De inrichting is knus. Zo zijn er verschillende zitjes gecreëerd, waaronder het plekje op de bank bij de open haard. Je waant je een beetje in iemands huiskamer. Bovendien heerst er een heel ontspannen en ongedwongen sfeer.

  En wat sowieso leuk is aan Shiraz: in de eigen wijnboutique (achterin de wijnbar) kun je de wijnen gelijk kopen om mee naar huis te nemen.

  De gelegenheid

  Vrijdagavond! Op vrijdag koken we liever niet. Maar na de Vrijmibo op werk hebben we ook niet altijd zin om uitgebreid te dineren. Vandaag ook niet. Het devies: lekker wijn drinken met goede hapjes.

  De verwachtingen

  Een gezellige borrelplek met heerlijke wijnen en goede hapjes. Niet te moeilijk, niet te gek, maar wel kwalitatief goed.

  Onze ervaring

  Shiraz maakt de verwachtingen volledig waar. Het is een heerlijke wijnbar waar het personeel graag assisteert bij het uitzoeken van de juiste wijnen. Zo hielp Niels ons goed bij onze zoektocht naar een volle, houtgerijpte wijn. Na een paar goede pogingen – die nog niet de voldoening gaven om onze zoektocht te staken – kwamen we uit bij de Wente. Dit is een volle, romige Chardonnay uit 2018 die precies de smaak had waar we die avond naar op zoek waren.

  Door onze specifieke wijnvoorkeur deze avond kwamen we al snel uit bij de wijnen die niet per glas te bestellen zijn. Maar ja, meerdere flessen leegdrinken als uitprobeersel was niet echt de bedoeling. Daar is iets moois op bedacht: de Coravin (voor wijnflessen met een natuurlijke kurk). Dit is een systeem om een fles wijn te openen zonder dat de kurk eruit wordt gehaald! De kwaliteit van de wijn in de ongeopende fles wordt niet beïnvloed aangezien de kurk zich sluit nadat de naald is verwijderd. Ideaal.

  De gerechtjes zijn allemaal klein van stuk en handig om te delen. Wij bestelden o.a. de ingewikkelde garnaal (garnaal in aardappeljasje met chilimayonaise), truffelburrata en de vegetarische kroketjes. Zie de foto’s hieronder. De gerechtjes waren allemaal erg lekker.

     

  De rekening

  Benieuwd naar onze rekening? Klik dan hier.

  Aanrader?

  100%. Dit is echt onze favoriete hotspot van het moment. Het is voor diverse gelegenheden een toptent. We zijn hier inmiddels vaker geweest en er zullen ongetwijfeld meerdere bezoekjes volgen. Ook met een groepje is het een supergezellige borrelplek. Je kunt alleen niet reserveren (alleen vanaf 6 pers.), dus een beetje op tijd komen is wel verstandig als je van een plekje verzekerd wilt zijn.

  Deel dit artikel