• Klik om te zoeken
 • Menu

  Restaurant Bodon

  Gepubliceerd op: 07-04-2019

  Diner voor twee bij Bodon. Benieuwd naar de rekening? Lees snel verder..

  Restaurant Bodon

  We zijn gaan eten bij restaurant Bodon. Bodon is te vinden in het Apollo Hotel aan de Apollolaan 2 in Oud-Zuid, waar ook de Harbour Club Amsterdam-Zuid zit.

  Bodon is recent verbouwd en ziet er prachtig uit. Het interieur is hip en er staat een mooie glazen wijnkamer in het midden van de ruimte, die tevens fungeert als afscheiding tussen het restaurantgedeelte en het hotelgedeelte. Bodon heeft bovendien een geweldig terras met prachtig uitzicht over het water van de Boerenwetering/Amstelkanaal.

  Het blijft wel een hotel-restaurant, dus daar hangt altijd een net wat zakelijker sfeertje dan anders. Zo loop je door een hotellobby en kom je langs mensen die in de lounge lekker de krant zitten te lezen.

  De gelegenheid

  De gelegenheid was een zakelijk diner voor 2 pers.

  De verwachting

  De verwachting was dat er bovengemiddeld goed eten zou worden geserveerd en dat er voldoende privacy zou zijn om een zakelijk gesprek te voeren.

  Onze ervaring

  Bodon heeft een typisch Franse kaart (denk aan slakken, foie gras en canard). Daar moet je zin in hebben, en dat hadden wij dit keer. We reserveerden een tafeltje bij het raam aan het water.

  Als entrées serveerde Bodon brood met ganzenpaté en een schorseneerrol gevuld met schorseneerschuim. Allebei erg smaakvol. Als voorgerechten namen we de escargots (slakken) en een bouillon van kreeft. Check de foto’s hieronder om te zien hoe goed het eruit zag. De hoofdgerechten (grietfilet en de ratatouille) waren lekker, maar niet bijzonder. Hoewel we moeten bekennen dat we niet eerder zo’n keurige ratatouille geserveerd hadden gekregen.

     

  Als dessert kozen we voor een kop koffie met fraindises, en die friandises waren echt wel het hoogtepunt van de avond. Prachtige huisgemaakte chocolaatjes in de vorm van een soort winterlandschap waar je er vervolgens enkele van mag uitzoeken.

  De rekening

  Benieuwd naar de rekening? Klik dan hier.

  Aanrader?

  Voor een zakelijk diner moet je zeker een keer naar Bodon. Voor een meer romantisch diner, kun je Bodon ook overwegen, maar dan moet je wel een tafeltje aan het raam bij het water reserveren óf moet je nog even wachten totdat je plaats kunt nemen op het prachtige terras!

  Deel dit artikel