• Klik om te zoeken
 • Menu

  Amstertips

  Gepubliceerd op: 31-03-2019

  Het kersenbloesempark, het Tulpfestival en een foto-expositie.

  Amstertips

  Er is altijd genoeg te doen in Amsterdam. Maar niet alles hoeft (veel) geld te kosten. De normale stervelingen onder ons weten maar al te goed dat je vaak een stukje maand overhoudt aan het eind van je salaris. Onze Amstertips zijn er specifiek op gericht om je op een voordelige manier van Amsterdam te laten genieten.

  1. Kersenbloesempark

  We verwachten mooi lenteweer deze week. En wat is er dan leuker dan heerlijk in de buitenlucht zijn en van het zonnetje te genieten? Ga eens een kijkje nemen in het kersenbloesempark in het Amsterdamse Bos. Hier kun je heerlijk picknicken, terwijl je geniet van de honderden prachtige kersenbloesembomen. Deze periode (eind maart tot halverwege april) is het park op z’n mooist! Benieuwd naar dit park? Wij schreven er een blog over. Lees de blog met de nodige informatie hier

  1. Het Tulpfestival

  Voor iedere Amsterdammer een tulp, dat is het thema van het Tulpfestival dit jaar. De hele maand april (2019) zijn er op 85 locaties in Amsterdam kleurrijke tulpen te bewonderen. In tuinen van musea en hotel, maar vooral ook op openbare plekken. Er zijn wandel- en fietsroutes uitgestippeld om deze prachtige tulpen te bekijken. Je kunt ook  donaties doen, om te voorkomen dat ze uit het straatbeeld verdwijnen. Ga naar de website www.tulpfestival.nl voor meer informatie en de routes die je kunt wandelen of fietsen.

  1. Foto-expositie Streets of the World

  Bij het station Amsterdam-Zuid wordt volop gebouwd aan een nieuwe doorgang onder de ring. Het werkterrein is afgezet met wel een heel bijzondere schutting. Deze schutting wordt namelijk gebruikt als expositieruimte. Momenteel zijn er bijzondere foto’s te zien van Jeroen Swolfs, die het straatbeeld fotografeerde van maar liefst 195 hoofdsteden van de wereld. Bij de foto’s zijn leuke verhaaltjes te lezen. Deze foto’s maakte hij tijdens zijn zeven jaar durende reis. De fotoroute is 230 meter lang en bevindt zich aan de Gustav Mahlerplein op de Arnold Schönberglaan. Ben je in de buurt? Ga dan een kijkje nemen!

   

  Deel dit artikel