• Klik om te zoeken
 • Menu

  Amstertips - Lunchconcerten

  Gepubliceerd op: 08-04-2019

  Gratis muzikaal uitje tijdens lunchtijd? Probeer deze Amstertips.

  Amstertips

  Er is altijd genoeg te doen in Amsterdam. Maar niet alles hoeft (veel) geld te kosten. De normale stervelingen onder ons weten maar al te goed dat je vaak een stukje maand overhoudt aan het eind van je salaris. Onze Amstertips zijn er specifiek op gericht om je op een voordelige manier van Amsterdam te laten genieten.

  Dit keer drie tips voor een (gratis) muzikaal uitje. Klassiek, romantisch of toch liever een hedendaags repertoire? Met de Amstertips van deze week kun je op een laagdrempelige manier uitproberen of het iets voor jou is!

  1. Het Concertgebouw

  Het Concertgebouw aan het Museumplein organiseert elke week op woensdagmiddag om 12.30 uur gratis lunchconcerten (met uitzondering van de maanden juli en augustus). De concerten zijn heel gevarieerd, denk aan openbare repetities van het Koninklijk Concertgebouworkest, maar ook kamermuziek door jong aanstormend talent. Kortom, erg wisselende programmering en dus voor ieder wat wils. De concerten worden zowel in de kleine als de grote zaal gegeven. Let erop dat je voor de kleine zaal een (gratis) toegangskaart nodig hebt die op dezelfde dag vanaf 11.30 uur wordt uitgegeven. Soms wordt een lunchconcert op een andere dag dan de woensdag georganiseerd. Bekijk de concertagenda voor actuele informatie.

  1. Nationale Opera & Ballet

  Ook Nationale Opera & Ballet op het Waterlooplein organiseert lunchconcerten (van september tot mei, met uitzondering van feestdagen), elke dinsdag om 12.30 uur. Deze lunchconcerten duren ongeveer 30 minuten en zijn gratis toegankelijk. Houd de facebookpagina in de gaten om te zien welke concerten er staan gepland. Aankomende dinsdag staat Cantaloube e.a. op het programma (Jaenneke van Buul, sopraan, en Susan Ball, piano). Check de facebookpagina hier.

  1. Singelkerk

  De Singelkerk in Amsterdam organiseert tot en met 20 april 2019 iedere zaterdag om 13.00 uur een mooie serie lunchconcerten. De concerten zijn divers, van Syrische luitmuziek tot moderne jazz en van orgelmuziek tot een piano-uitvoering van Chopin en Debussy. De concerten zijn gratis toegankelijk (een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd). Check het programma hier.  

   

  Deel dit artikel