• Klik om te zoeken
 • Menu

  Amstertips - Kunst

  Gepubliceerd op: 01-05-2019

  Kunst is overal in Amsterdam te vinden. Loop eens binnen bij deze exposities!

  Amtertips - Kunst

  Van oudsher is Amsterdam een stad die veel kunstenaars aantrekt. En dat laat zeker z’n sporen na. Niet voor niets is Amsterdam een stad met de meeste musea per vierkante meter. Maar het is zelfs te zien aan de gevels op straat. Kortom, kunst is overal in Amsterdam te vinden! De musea en street art weten we wel te vinden, maar er is natuurlijk veel meer. Ben je wel eens bij een kunsttentoonstelling/ -galerij naar binnengelopen? Je komt de gaafste werken tegen en kunt zoveel inspiratie opdoen! En wie weet vind je hier wel de masterpiece voor in je huis!

  Wij selecteerden degene die wij de moeite waard vinden.

  1. Cobra Art Company
  Op de Van Baerlestraat 8 vind je Cobra Art Company, een galerij waar je de meest unieke en exclusieve werken kunt vinden. Zij hebben onder andere high end en luxury collecties die veelal tot stand zijn gekomen met bekende internationale kunstenaars en zijn vooral bekend op het gebied van kunstfoto’s op plexiglas. Naast schilderijen vind je hier ook bijzondere sculpturen en objecten. En dat allemaal in diverse thema’s, bijvoorbeeld black and white, fashion & faces, celebrities, pop art, vintage en modern-abstract.

  2. Solo Expositie – Wim Sanders
  Eenvoud, kracht en puurheid worden tot uitdrukking gebracht in de fotografische tentoonstelling Art-Nude van Wim Sanders. In de Art Gallery Out in de Field op de Warmondstraat 197 is deze week woensdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur de expositie Reflectie te zien. Hierin staat de kracht en puurheid van de vrouw centraal. De dubbele betekenis van reflectie, zowel weerkaatsing als bezinning, stroomt als een rode draad door het hele project.

  3. My Ex, My Wife and My Concubine
  In WG KUNST is in de maand mei de expositie van Jeroen Lucker te zien. Vooral drie grote schilderijen op basis van olieverf, die uit 30 panelen bestaan, zijn de moeite waard om eens van dichterbij te bekijken. De expositie laat de persoonlijke en politieke historie tot leven komen met de schilderijen die hij de volgende namen heeft gegeven: My Ex, My Wife en My Concubine. Geïnteresseerd in het verhaal hierachter? Lees dan hier de korte versie of neem een kijkje in WG KUNST aan de Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28 (te bezoeken tot en met 12 mei van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur).

  Deel dit artikel